![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEikdNT_S9UwVt05mbDTouA7AweexoK39d-ZttDhgmaHJSAUvUGJY4VmhOVWv6mAwLG3C4bYwtb9FFuGoeYcJb1NrFKNzeWUbSbRifmJCzZFUF5pUtEe7Pq9ONpfTB0wvyvdYK1_N6YoYbie/s400/IS_IMG_8839.jpg)
- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- 1 budyń śmietankowy bez cukru
- 1/2 litra mleka
- 2 łyżki cukru
- cukier puder
- 1 jajko
PRZYGOTOWANIE:
Gotujemy budyń z cukrem według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do całkowitego schłodzenia. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty i składamy je w kształt trójkąta, starając się, aby jeden bok trójkąta pozostał otwarty. Malujemy każde ciastko roztrzepanym jajkiem. Blachę do pieczenia wykładamy pergaminem, w który wcześniej owinięte było ciasto. Pieczemy do zrumienienia w temperaturze 180 stopni C. Po wystudzeniu nadziewamy ciasteczka schłodzonym budyniem przy pomocy malutkiej łyżeczki. Całość posypujemy cukrem pudrem. Trójkąty najlepiej smakują schłodzone kilka godzin w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz