- 2 filety z soli
- 4 małe łyżeczki grubo zmielonej bułki tartej
- 1 mała, płaska łyżeczka mielonych migdałów
- 1 mała łyżeczka wiórek kokosowych
- 1 mała łyżeczka miękkiego masła
- sól
- pieprz
- słodka papryka
- 2 krople sosu sojowego
- olej do posmarowania naczynia żaroodpornego
PRZYGOTOWANIE:
Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni C. Dokładnie umyć i osuszyć solę. W filiżance wymieszać bułkę tartą, migdały, wiórki kokosowe, sos sojowy, przyprawy i masło. Ułożyć filety na płaskim, wysmarowanym olejem, przy pomocy pędzelka, naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu ryby ułożyć łyżeczką powstałą masę. Piec solę aż do zrumienienia kruszonki, czyli około 15-20 min. Można podać z ryżem i np. duszoną marchewką z groszkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz