SKŁADNIKI:
- 1 i 1/2 szklanki białego cukru
- 7 jajek
- 3 opakowania cukru waniliowego
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 i 1/2 kostki margaryny
- 3 szklanki mąki
- 2 garści brązowego cukru
- cukier puder
- 1/2 kg dużych śliwek
PRZYGOTOWANIE:
Zmiksować na puszystą masę całe jajka z białym cukrem i cukrem waniliowym. Dodać roztopioną i lekko schłodzoną margarynę. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i dodać do powstałej masy. Dokładnie zmiksować. Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną pergaminem. Na wierzchu ułożyć śliwki i posypać brązowym cukrem. Piec w temperaturze 180 stopni C przez 50 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz