SKŁADNIKI:
- 1/2 puszki tuńczyka w kawałkach, w sosie własnym
- 2 nieduże ogórki konserwowe
- 2 łyżki zielonego groszku z puszki
- 1 jajko ugotowane na twardo
- kawałek czerwonej papryki
- 2 łyżki śmietany 18%
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
- szczypta słodkiej papryki
- 2 płaskie łyżeczki estragonu
PRZYGOTOWANIE:
Porcja dla 2 osób. Wymieszać w miseczce odsączonego tuńczyka, pokrojone w kostkę korniszony, paprykę i jajko oraz przepłukany zimną wodą groszek. W szklance wymieszać śmietanę (ja używam zawsze Piątnicę 18%) z majonezem i estragonem. Doprawić papryką, solą i pieprzem wg uznania. Przed podaniem wymieszać powstały sos z wcześniej przygotowanymi składnikami. Do podania z białym lub ciemnym pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz