SKŁADNIKI:
- 2 pojedyncze filety z kurczaka
- 4 kawałki suszonych pomidorów w zalewie olejowej
- 2 łyżeczki drobno startego parmezanu
- 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- 1 ząbek czosnku
- świeżo mielony pierz kolorowy
- sól
- 2 łyżki oleju
PRZYGOTOWANIE:
Filety z kurczaka dokładnie umyć i oczyścić z kawałków tłuszczu. Naciąć je po środku przez całą długość, tak aby nacięcie utworzyło kieszonkę na farsz, ale nie przecinać na drugą stronę. Oprószyć mięso solą. Pomidory dokładnie posiekać. Czosnek sprasować i przesmażyć delikatnie na oleju. W miseczce umieścić pomidory, odcedzony z oleju czosnek, pietruszkę i parmezan, wszystko dokładnie wymieszać. Powstałym farszem nadziewać mięso, a następnie spiąć każdego fileta 3 wykałaczkami, tak aby kieszonka nie rozchodziła się podczas smażenia. Wierzch filetów posypujemy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Na tej samej patelni i w tym samym oleju, na którym smażył się czosnek obsmażamy filety z każdej strony na złoty kolor. Można podawać dowolnie z opieczonymi ziemniaczkami, duszonymi warzywami lub świeżą sałatką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz