SKŁADNIKI:
- 20 dag tłustego twarogu
- 7 jajek
- szczypta soli
- 3-4 jabłka
- 3 płaskie łyżki mąki
- cynamon
- smalec
- cukier puder
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggA5p1SvXcc7qm5OCy52klRfqte2Gmv-7-39de3HWxO6E8VSwvt7o0p4eqdI_0PCK6ND8lipRMSQllqzFmfn22EVYIpyXZNi3mhaErlTal8sGgHwVkgxBlQeGdumAm4qLV_aZyzK5Qo4ch/s400/IS_IMG_9465.jpg)
PRZYGOTOWANIE:
Jabłka obrać i pokroić w półplastry.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Twaróg rozetrzeć i zmiksować z żółtkami. Połączyć masę serową z białkami. Dodać mąkę i zmiksować.
Placki smażyć na smalcu.
Układać łyżkę ciasta, na niej plasterki jabłka, posypać cynamonem i przykryć połową łyżki ciasta. Smażyć na złoto z obu stron. Po lekkim przestudzeniu posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz