Problemem dla Michałka było zabranie się od jedzenia, bo szkoda mu było niszczyć tę kolorową konstrukcję ;), ale ponieważ w środku było wszystko co lubi - zwyciężył rozsądek.
SKŁADNIKI:
- 1 kajzerka
- 1/2 łyżeczki masła
- 3-4 plastry pomidora
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 ogórek konserwowy
- 1 łyżeczka majonezu
- 1 łyżeczka śmietany 18%
- 2 rzodkiewki
- 1/2 marynowanego borowika
- sól
- pieprz

PRZYGOTOWANIE:
Kajzerkę przekroić na pół. Jajka obrać i oddzielić żółtka od białek. Żółtka posiekać i wymieszać z majonezem i pieprzem. Białka posiekać i wymieszać ze śmietaną i solą. Korniszona pokroić w kosteczkę. Rzodkiewkę pokroić w plasterki.
Na talerzyku umieścić dół kajzerki, posmarować masłem, ustawić na tym ring (można go wykonać obcinając plastikową butelkę po 1,5 l wodzie mineralnej). Wewnątrz ułożyć kolejno: plastry pomidora, białka, ogórek, żółtka, rzodkiewkę i przyozdobić grzybkiem. Delikatnie wysunąć ring. Podawać z drugą częścią kajzerki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz